Skip to content

Miksi matkassa?

3.3.2010

Matkallani, kuten asioilla useimmiten, on monta tarkoitusta. Tai ehkä vain yksi, joka koostuu monista pienistä, toisiaan tukevista palasista. Jos aloitamme siitä yhdestä, voinemme lainata Uusi Tuuli ry:n sääntöjä, joissa yhdistyksen tarkoitukseksi todetaan ”edistää kansainvälistä solidaarisuutta, oikeudenmukaista kansainvälistä taloudellista järjestystä, rauhaa ja keskinäistä yhteisymmärrystä yksityisten ihmisten ja kansojen välillä.”

Heh, varsin ylevältä ja näin yhden ihmisen matkaa koskien jopa mahtipontiseltahan tuo kuulostaa, mutta Uuden Tuulen sääntöjen siteeraaminen on paikallaan siksi, että etenkin ensimmäisen puoliskon matkastani toimin pääosin Uuden Tuulen edustajana. (Niin, ”etenkin” ja ”pääosin”, mutta kyllä kai kaikessa tuon edustusajan ulkopuolelle jäävässä voisi kutakuinkin samoja tarkoituksia pitää mielessä…)

Ja jos loikkaamme niihin moniin pienempiin tarkoituksiin, niin aivan aluksi tarkoituksena on suunnitella yhteistyötämme oaxacalaisen Unitierra-järjestön kanssa. Sittemmin keskityn kirjoittamaan Uuden Tuulen ylläpitämälle Toinenmeksiko.org-sivustolle ja tiedottamaan Etelä-Meksikon ruohonjuuritason kansanliikkeistä. Unitierran luokse tekemääni hankevalmistelumatkaa varten olemme saaneet Ulkoasiainministeriöltä tukea, ja Toinenmeksiko.org-sivustolle sekä mm. tänne blogiin kirjoittaminen kuuluu työelämävalmennukseeni, jonka aloitan hankevalmistelumatkan jälkeen Uuden Tuulen palveluksessa.

Uusi Tuuli ry on yksi Siemenpuu-säätiön perustajajärjestöistä ja suunnitelmissa on myös vierailuja Siemenpuun tukemissa hankkeissa Oaxacan, Chiapasin ja Jaliscon osavaltioissa. Virallista puuhaa riittää siis ainakin puoleksi vuodeksi. Loput suunnitteilla olevasta Meksikon-vuodesta rakentuvat sitten ajallaan. Loppuvuodesta Meksikossa pidettävä YK:n ilmastokokous kiinnostaa ja mitä luultavimmin johonkin siihen liittyvään toimitaan. Ilmastoasioissa pidän yhteyttä suomalaiseen Hyökyaalto-verkostoon, vaikka ovat nuo ilmastojutut toki lähellä Uuden Tuulenkin toimintaa.

Tällaisin tarkoituksin siis matkassa. Katsotaan, mitä tuleman pitää.


www.toinenmeksiko.org

www.estelle.fi
www.siemenpuu.fi
www.hyokyaalto.org

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: